Amatőr paprikatermesztő

Chili paprika

Chili paprika

Aji Amarillo

2010. szeptember 26. - Valaki Innen

Tavaly ültetett Aji Amarillo paprikám hatalmas termésmennyiségét (egy darabot) sikeresen betakarítottam ma reggel. Gondoltam megkóstolok egy kis darabot belőle, ha már magmentés céljából felvágtam a termést. Eléggé katartikus élmény volt. A szakirodalom 40-50 ezer SHU-t ír erre a fajtára, ami elvileg nem annyira erős, mindenesetre majdnem felrobbant a fejem a kóstolástól. A hatás nem tart hosszan, utána kellemes gyümölcsös csípősség maradt sokáig a számban, de az első pillanatokban ordítva kaptam a tej után. 

Sajnos mindössze két mag volt a termésben, ezt nem is nagyon értem, remélem ez a kettő csíraképes marad, mert igen jó ízű paprika az Amarillo. Ha a többi Aji fajtám is ilyen jól szerepel (limo, pineapple, panca), akkor lehet ez lesz a másik család amiből nagyobb mennyiséget tervezek ültetni jövőre a habanerok mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://pepper.blog.hu/api/trackback/id/tr282323647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiskertes · http://elefantakiskertben.blog.hu 2010.09.26. 08:09:04

Ha esetleg maghiányban szenvednél, érdemes ellátogatni ide:

www.plantsofdistinction.co.uk/acatalog/A-Z_of_Vegetables_PEPPER.html

Én már rendeltem tőlük többször, megbízhatóak ők is és a magok is. A rendelés nem érkezik meg másnapra, jó egy hónap, mire bedobja a postás.

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2010.09.26. 11:14:57

Köszönöm a linket!

Postaköltséggel mik a tapasztalatok? a capsaicin.hu fórumban próbáltak rendelni valahonnan de nagyon durva lett volna a postaköltség.

Kiskertes · http://elefantakiskertben.blog.hu 2010.09.26. 21:16:54

4 vagy 5 font a posta (nem függ a rendelt mennyiségtől, ez a külföldi levél díja az UK-ban), ez egy tasakhoz sok, érdemes 10-15 tasakkal összenézni, esetleg többen közösen rendelni. A postára adás után kb. 4 munkanap, mire ideér.

capsa 2010.09.27. 07:44:11

Hát igen, nálunk az volt a probléma (capsaicin.hu), hogy a rendelés jócskán meghaladta volna az egyszerű postai levél méretét. :)

Kiskertes · http://elefantakiskertben.blog.hu 2010.09.27. 09:22:44

Megnéztem a capsaicin.hu-n a beszélgetést, a probléma a literes tápokkal kellett, hogy legyen. Ha csak magokat rendelsz, az levélként jön (2 kg a határ), mert a súly elhanyagolható (kb. 5 gr/tasak mag). Ennek a postaköltsége is minimális és rengeteg tasak belefér.

Literes tápot, készleteket, stb. nem érdemes rendelni, mert azokat csomagként kell, hogy küldjék.

Kiskertes · http://elefantakiskertben.blog.hu 2010.09.27. 09:25:01

@capsa: Ha jól láttam, rendeltetek volna tápot is, literes kiszerelésben. Ez viszi fel a költséget, mivel súlyra megy a költség. A tasakos magoknak gyakorlatilag nincs súlya, így a postaköltség minimális, de tápokat és készleteket nem érdemes külföldről rendelni.

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2010.10.31. 19:34:52

Itt formálódik egy közös rendelés, még pár napig fel lehet szállni a vonatra: capsaicin.hu/forum/viewtopic.php?f=4&t=38 ...
süti beállítások módosítása