Amatőr paprikatermesztő

Chili paprika

Chili paprika

Emelt ágyás vagy sziklakert vagy ami lesz belőle

2010. május 09. - Valaki Innen

A kertet nagyjából bemutató bejegyzésben látszik, hogy van egy igen csúnya betonplacc, ami felett egy hintaágy tartó vas éktelenkedik. Múlt héten azon agyaltunk, hogyan kellene eltűntetni ezt az eredetileg derítőként szolgáló förmedvényt. Mivel lesz elég törmelék amit el kell takarítani, azt találtuk ki mi lenne, ha csinálnánk felé valami sziklakert félét. Hozatunk földet, körbekerítjük és ültetünk bele sziklakerti évelőket és paprikát is esetleg. Majd hozatunk földet...majd...

Ekkor még azt hittem ez is húzódik majd, de ugyanezen nap este hívott egy kollegám, hogy van fölösleges föld, kell-e? Naná, hogy kell!

Jöttek, lehánytuk a platóról. Jóféle, enyhén trágyaszagú föld lett, itt-ott nagyobb agyagos darabokkal. Másnap talicska és szegély vásárlás, összerakás (nagy zöld ördöglakat ez nem talicska), majd a kis kert megépítése. Azt hittem sok lesz a föld, de végül kevés lett, pótolni kell majd. Mivel a kert hátsó része felé lejt a derítő, ezért legnagyobb félelmem az volt, hogy az eső ki fogja mosni a földet. Az elmúlt egy hétben az esőmennyiség letesztelte, de nem sikerült neki. A szélekre vegyesen többféle kövirózsa, középre pedig cseresznyepaprika került. Ha jól bírják egy hétig a paprikák akkor a még ültetek bele. Így született meg a sziklakert, amiben nincsenek sziklák, az emelt ágyás, ami emeltnek alacsony. Girbe-gurba, de a miénk!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pepper.blog.hu/api/trackback/id/tr511986003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tommirra · http://redsavina.blog.hu/ 2010.05.09. 19:04:46

jó lesz.
kitartás.
lehetne kikísérletezni egy sziklakerti paprikafajt. :)
süti beállítások módosítása