Lesz, ami lesz alapon úgy döntöttem pár magot megpróbálok életre kelteni, hátha nagyobb lesz a siker.
Elővettem a DeWitt-Bosland féle chili könyvet, hátha van valami jó tippjük az előcsíráztatáshoz. Ezt a részt találtam benne (nyers fordításban):
"Helyezzük a magokat nyirkos (de nem nedves) papírtörölközők közé, úgy, hogy a magok ne érintsék egymás. Rakjuk simítózáras tasakba és két hétre tegyük valamilyen meleg helyre, mint például a vízmelegítő vagy a hűtő teteje."
Ez konkrétan a csíraképes magok arányának megállapításhoz egy módszer, de úgy gondoltam én is előcsíráztatom a magjaimat,, mivel szorít az idő. Feltételezem a tasakokat be kellene zárni, de én tartok a penészedéstől, így inkább nyitva hagytam őket kicsit, mellette folyamatosan ellenőrzöm, hogy elég-e a nedvesség. Egy hét múlva meglátjuk mi lesz a magokkal.
Ezúttal csak az erősebb fajtákból válogattam, Habanero, Bhut Jolokia, Aji Amarillo és Scotch Bonnet.