Amatőr paprikatermesztő

Chili paprika

Chili paprika

Mini üvegházak

2011. március 06. - Valaki Innen

Süt a nap kint, emiatt még jobban várom a jövő hétvégére tervezett nagy ültetést. Szétnéztem, hogy pontosan mibe is kellene ültetni majd.

Még születésnapomra kaptam egy mini üvegházat, ami Miskolcon a Búza téri Kertészáruházban kapható is. Ugyanitt egyébként kaphatóak átlátszó fedél nélküli, különböző méretű palántatálcák is. Ebbe a tervek szerint a paradicsomok kerülnek majd, rekeszenként két szem. Black Krim biztos, hogy lesz, mert az tavaly jól termet és finom is. Sikerült befőttként is elrakni belőle. 

A LIDL-ben pénteken sikerült megcsípni 4 darabos mini üvegház szettet, ebben emellett tejfölös-joghurtos-kefíres dobozokban lesznek a paprikák.

A sikertelen tesco-s Jalapenoból nyert magról csíráztatás miatt rendeltem korai (early) és lila Jalapeno magokat, valami sárga Scotch Bonnet magokat is. Azt, hogy pontosan miket fogok ültetni, nem tervezem meg részletesen, majd jövő hétvégén kiderül, de valószínűleg nem fogom megállni, hogy a kapott új fajtákból ne ültessek a Jalapeno és Habanero magok mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://pepper.blog.hu/api/trackback/id/tr52714513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.03.06. 15:22:42

Ezekkel akár az erkélyen is jelentős mennyiségű zöldséget tudunk termelni, ami manapság már nagyon komoly megtakarítást tud eredményezni.

SÜN 2011.03.06. 16:17:40

lidlben van meg ilyen? melyikben? mi a neve? mennyi? :)

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2011.03.07. 08:33:20

@SÜN: Miskolcon a görömbölyi LIDL-ben vettem. Pénteken még volt 5 darab. 1500 forint volt. a neve olyasmi, hogy mini üvegház. :) Sajnos kidobtam a papírját.

picpaca 2011.03.07. 10:52:30

én is vettem az egyik budapesti lidl-ben, elvileg mindegyikben kapható. kicsit drágább, de az oázis kertészetben is árulnak. meg szerintem jó néhány helyen most, hogy jön a tavasz
Sok sikert a paprikákhoz!

Kiskertes · http://elefantakiskertben.blog.hu 2011.03.08. 14:55:38

A hosszúkás változat nagyon el van találva, pont olyan széles, mint egy ablakpárkány és a műanyag fedél remekül bent tartja a párát, ami kell a palántáknak és nehezebben szérad ki.

Még múlt évben vettem belőle a Hermészben, de idén is láttam sok helyen, az ára igen jó (850 HUF). Paradicsom, paprika, saláta, levélzeller és petúnia mind igen jól érezte magát benne.

Ugyanakkor figyelni kell rájuk, mert nem túl nagyok a mélyedések, hamar kinövik őket a növények.

capsa 2011.03.08. 15:02:20

Meg tudod mondani a hosszú milyen méretekkel rendelkezik? Ha tényleg elfér az ablakpárkányon, nekem is be kell szereznem egy ilyet! :D

picpaca 2011.03.09. 15:14:38

a hosszú elfér az ablakpárkányon, nekem a széles is. mondjuk kicsit lelóg, de simán ott marad. A 850 forintos ár tényleg jó érte Kiskertes :) de tényleg hamar kinövik, én a hétvégén már át is ültethetem őket :( és a párával vigyázni kell, érdemes naponta egy kicsit levenni róla a fedőt, nekem elég sok penész jelent meg bennük
süti beállítások módosítása