Amatőr paprikatermesztő

Chili paprika

Chili paprika

Június közepén

2010. június 20. - Valaki Innen

Az összes paprikát kipateroltam az udvarra, illetve a gangra. Jót tett nekik, szinte mindegyik hozott szép, sötétzöld leveleket. A habanerok közül is életre kelt egy-kettő.

A cayenne és a lingua jó választás olyan kezdőknek mint én. A lingua szépen hozza a terméseket. Két cserépnyi maradt meg. Az egyik normális, de a másikról az első korán jött virágot le kellett volna csípni, mert egy hatalmas termés elnyelte a többi elől a tápanyagot. A másik viszont normális, ahogy a linguának lennie kell. Felfelé álló 3-4 centis kis termésekkel.

A cayenne nem nagyon ágazik el, de már látszanak a virágkezdemények.

 A teraszra egy felújított varrógépre került vegyesen minden ami fért: habanero, naga, pineapple és még két tavalyi növény is.

A bejegyzés trackback címe:

https://pepper.blog.hu/api/trackback/id/tr972095601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

c4nmusic 2010.06.20. 18:19:40

Üdv!

Én is "amatőr" chilitermesztő vagyok. Idén vettem meg az első magjaimat. Kicsit el is késtem az ültetéssel. Plusz a májusi hideg és napmentes időszak kegyetlen mód megszivatott engem és a chiliket is. 10 db naga jolokia magom volt ill. 10 db rocoto orange. Végül 3 naga és 6 rocoto kelt ki. Most hogy bejött a meleg, egész szépen megindultak a növésben. Jövő héten jön még 5 fajta mag. Nem tudom hogy merjem e elvetni ilyenkor már őket.

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2010.06.20. 19:20:21

@c4nmusic: Helló!

Amennyiben a magmennyiség engedi mindenképpen próbáld meg. Rakj félre valamennyi magot ha mégse jönne össze. Kai kollégának a capsaicin.blog.hu/ - ról vannak tapasztalatai a késői ültetéssel kapcsolatban is.
süti beállítások módosítása