Amatőr paprikatermesztő

Chili paprika

Chili paprika

Utolsó szétültetés

2010. április 18. - Valaki Innen

Most hétvégén megejtettem az utolsó szétültetéseket. Ezúttal a szabadban, 1/3 palántázóföld, 1/3 virágföld és 1/3 kerti föld formájában. Tudatos tervezés nincs az arányok mögött, egyszerűen így alakult. Ma sárga és piros habanerok kerültek szétültetésre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az tapasztalom viszont, hogy bármilyen jó idő is volt ma, egy idő után a palánták összefittyednek (talán ez látható is a képen egy-egy példányon), nem bírják tehát még a szabadtéri klímát. Van létjogosultsága tehát a fokozatos szoktatásnak. A habanero palánták jelenleg az új ház melléképületének klímáját élvezik, közvetlenül végső helyük mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://pepper.blog.hu/api/trackback/id/tr11931985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arth78 2010.04.19. 08:54:14

Egy kis marhatrágyát is tehetnél majd alá mikor kiülteteted, vagy ha cserépben lesz akkor oda. Én tettem alá tavaly és igencsak meghálálta.

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2010.04.21. 07:58:40

@arth78: elég jó a föld kint, pihent eleget, de meggondolom. viszont pár habanerot annyira megviselt az átültetés barbarizmusa, hogy elpusztult. Legalább kiderült melyik az erős :)
süti beállítások módosítása