Amatőr paprikatermesztő

Chili paprika

Chili paprika

Próbakiültetés

2010. április 25. - Valaki Innen

Tegnap próbaképpen kiültettem két sárga és két piros habanerot az egyik ágyás végébe. Látszólag remekül viselik a megpróbáltatásokat, reméljük, hogy fagy nem lesz már. Került még zeller, petrezselyem és borsó az ágyásokba.

Külön sarkot kaptak fűszernövények is. Egyrészt némi bazsalikon és kerti zsázsa, másrészt megláttam a LIDL-ben egy németországi fűszerkeverék néven futó seed tape (vetőszalag?) típusú összeállítást. A vetőszalag egy papírcsík, leginkább a gézre hasonlít. Lényege, hogy a magok (általában virág vagy fűszernövény keverék) ebben a papírban helyezkednek el, a megfelelő távolságban. Könnyen elültethető, a papír pedig elbomlik idővel. Az általam vásároltban borsikafű és kapor van. Olcsónak nem olcsó és felesleges puccolásnak is tűnik, de ki kellett próbálnom.

Mára újabb ágyások kialakítását terveztem, viszont legyalulta az erőmet a tegnapi nap. Meglátjuk, hogy alakul...

A bejegyzés trackback címe:

https://pepper.blog.hu/api/trackback/id/tr661949363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása