Amatőr paprikatermesztő

Chili paprika

Chili paprika

Mézes-citromos chili krém...

2012. szeptember 08. - Valaki Innen

...krém, paszta, darálmány, kenőcs, valami ilyesmi.

Idén nem akarok szószt főzni, rengeteg jóféle kapható a neten, a Z nothing behind nevezetűből az első üveg pontosan egy évig szolgált, a másodikból még alig hiányzik valami.

Főképpen Red Savina paprika lesz az idén, az viszont bőségesen. Igen jó gyümölcsös íze van és kellőképpen erős. Többféle recepttel próbálkoztam, közülük az alábbi nyerte el ízre és erősségre a tetszésemet.

Összetevők

  • 4 Red Savina paprika félbevágva, kimagozva
  • 3 nagyobb pritaminpaprika
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál citromlé
  • Kevés só

A pritaminpaprikákat kicsumázzuk, negyedekre vágjuk és héjával lefelé sütőben, sütőpapíron maximum fokozaton addig sütjük, ameddig levet nem kezd ereszteni.

Chiliket szintén magozzuk. Botmixerrel vagy turmixgéppel az összes összetevőt alaposan összedolgozzuk, majd fazékban a kívánt állagra főzzük. Nekem az erős pista állag ami tetszik.

Ezek után kisméretű befőttesüvegbe merjük és 5 perc fejre állítás után szárazdunsztba rakjuk.

Képek, amik annyira nem érdekesek, de színesebb lesz a poszt:

Chili még egyben:

IMG_3108.jpg

Chili már nem egyben (magokat egy üvegtálban az ablakban szárítom.) IMG_3109.jpg

A megsült pritaminok: IMG_3110.jpg

Ott fő:

IMG_3111.jpg

Ennyi lett:

IMG_3118.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pepper.blog.hu/api/trackback/id/tr524762972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása