...krém, paszta, darálmány, kenőcs, valami ilyesmi.
Idén nem akarok szószt főzni, rengeteg jóféle kapható a neten, a Z nothing behind nevezetűből az első üveg pontosan egy évig szolgált, a másodikból még alig hiányzik valami.
Főképpen Red Savina paprika lesz az idén, az viszont bőségesen. Igen jó gyümölcsös íze van és kellőképpen erős. Többféle recepttel próbálkoztam, közülük az alábbi nyerte el ízre és erősségre a tetszésemet.
Összetevők
- 4 Red Savina paprika félbevágva, kimagozva
- 3 nagyobb pritaminpaprika
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál citromlé
- Kevés só
A pritaminpaprikákat kicsumázzuk, negyedekre vágjuk és héjával lefelé sütőben, sütőpapíron maximum fokozaton addig sütjük, ameddig levet nem kezd ereszteni.
Chiliket szintén magozzuk. Botmixerrel vagy turmixgéppel az összes összetevőt alaposan összedolgozzuk, majd fazékban a kívánt állagra főzzük. Nekem az erős pista állag ami tetszik.
Ezek után kisméretű befőttesüvegbe merjük és 5 perc fejre állítás után szárazdunsztba rakjuk.
Képek, amik annyira nem érdekesek, de színesebb lesz a poszt:
Chili még egyben:
Chili már nem egyben (magokat egy üvegtálban az ablakban szárítom.)
A megsült pritaminok:
Ott fő:
Ennyi lett: